vopsea whiteboard ecologică Escreo

Vopsea whiteboard vs Whiteboard: care este mai ecologică?

 

Dacă vrem să ţinem pasul cu problemele şi provocările secolului XXI, trebuie să ne oprim şi să ne gândim la viitorul planetei noastre. Trebuie să ne asigurăm că ea va fi tot aceeași locuință prietenoasă care ne inspiră și ne oferă toate condițiile de trai. E nevoie să ne asigurăm că generaţiile viitoare sunt capabile să se bucure, să aibă grijă şi să dezvolte mai departe lumea pe care noi și strămoșii noștri am construit-o. Din acest motiv, din ce în ce mai multe afaceri (dar şi indivizi, evident) vor să contribuie la ecosistemele lumii şi să „fie mai verzi”.

Escreo aderă la toate aceste valori – să devină o alternativă eco-friendly la whiteboard-ul pe care cu toţii îl folosim (uneori zilnic). Vopseaua Escreo are proprietăți „magice” pentru pereţii tăi. Ea îţi permite să scrii pe aceştia şi să dai frâu liber imaginației.

Încă nu eşti sigur care sunt beneficiile? Atunci, hai să trecem direct la subiect.

Ciclul de viaţă al whiteboard-urilor şi al vopselei Escreo

vopsea whiteboard ecologică Escreo 1

Ca orice produs, whiteboard-urile necesită procesare, materiale şi energie pentru a fi fabricate. Ele nu sunt reciclabile şi nici nu sunt biodegradabile, cu toate că probabil ai putea să le arzi. Toţi paşii implicaţi în fabricarea, asamblarea şi distribuirea whiteboard-ului necesită energie. Aşa că nu rezultă doar un consum mare de energie şi resurse, ci şi deşeuri, respectiv poluare.

Whiteboard-ul nu e prea prietenos cu mediul, nu-i așa?

Acum să vedem ce alternative avem – un whiteboard modern, dacă vrei. Prin folosirea unei vopsele de tip whiteboard poţi reduce costurile, ai un spaţiu flexbil, „out of the box” care să te ajute în brainstorming, planificarea şi distracția şi, nu în ultimul rând, poţi să contribui şi tu la un mediu mai verde.

Escreo este o vopsea pe bază de apă cu nivelul de compuşi organici volatili redus, care nu conţin silicon, ca majoritatea găleţilor de vopsea pe care le găseşti în magazine. Dispunem de o gamă foarte largă de culori şi ne place să credem că aprinde imaginaţia şi creativitatea oricui. Pe lângă asta, nu te ajută doar să prezinţi, să faci brainstorming sau să organizezi, ci şi să desenezi şi să-ţi inspiri colegii (şi să le laşi mesaje amuzante, *wink-wink*). Am menţionat că este bio?

Plus că Escreo este o companie cu producţie mică faţă de corporaţiile care produc în serie.

Distribuirea

Hai să vorbim puţin despre distribuirea whiteboard-urilor. Să distribui toate acele bucăţi mari de plastic în jurul lumii – poţi să-ţi imaginezi cât de dăunător este mediului? De la producător până la depozit, de la depozit până la distribuitori şi magazine din toată lumea. Nu e prea prietenos cu mediul.

Pe de altă parte, să transporţi canistre de vopsea magică este un act mult mai prietenos cu mediul. Găleţile cu vopsea whiteboard Escreo sunt mult mai compacte decât 2 metri de plastic numit whiteboard. De fapt, poţi să ne spui când comanzi vopseaua whiteboard Escreo câţi metri de perete vrei să vopseşti. Primeşti cantitatea exactă de vopsea de care ai nevoie, nici măcar o picătură în plus.

De asemenea, toate produsele Escreo destinate transportului sunt împachetate în cutii reciclabile de carton.

vopsea whiteboard ecologică Escreo 2

Folosire

Vrei să desenezi fix pe biroul tău când inspiraţia te loveşte? Dă-i drumul! Vrei să le arăţi colegilor tăi de lângă biroul tău o idee pe care tocmai ai avut-o? Dă-i bice, scrie-o pe stâlpul care vă desparte birourile. Ai vrut să desenezi o axă a timpului, dar până acum nu ai avut destul loc? Ei bine, acum ai la dispoziţie tot peretele. Profită de toate suprafeţele care te înconjoară! Am conceput vopseaua whiteboard Escreo care să te ajute cu asta.

Nu poţi să faci nimic din cele de mai sus cu un whiteboard standard. Ai 2 m2 de spaţiu pentru planificare şi creativitate. Atât. Nu poţi să fii flexibil, spontan sau prea creativ cu whiteboard-urile. Adevărul e că instrumentele de la serviciu sunt doar un mijloc până la un scop, dar cele mai bune instrumente sunt cele care te ajută să lucrezi, nu cele care impun limite proceselor tale creative.

vopsea whiteboard ecologică Escreo 3

Reciclarea

Whiteboard-urile au un număr mare de componente şi de-aia au un ciclu de viaţă complicat. De fapt, cea mai mare problemă aici este plasticul. Fabricarea acestuia necesită petrol, care este o resursă neregenerabilă. La sfârşitul vieţii lor, doar arunci whiteboard-ul, din moment ce nu este reciclabile sau oricum, nu poate fi reciclat prea uşor.

Chiar dacă simţi impulsul să-ţi dezmembrezi whiteboard-ul, ca să poţi să scapi de el într-un mod mai responsabil, nu este bine pentru mediu. De ce? Pentru că unele whiteboard-uri sunt făcute din polipropilenă care, în general, nu este reciclabilă. Cele mai multe dintre whiteboard-urile ieftine sunt făcute din melamină, de fapt, care, de asemenea, nu poate fi topită pentru reciclare ca alte plasticuri. Există moduri prin care poţi recicla markerele folosite pentru whiteboard, de exemplu, dar cu whiteboard-urile este mult mai greu, dacă nu aproape imposibil.

Reciclarea vopselei whiteboard Escreo este uşoară sau chiar inutilă. De exemplu, doar vopseşti peste cea existentă – un nou strat de vopsea, o culoare nouă, o suprafaţă diferită. Nu ai nevoie de reciclare! De asemenea, avem chiar markere cu ştergere uscată care sunt eco şi reciclabile. Credem că afacerile sustenabile sunt singura categorie de business-uri din care vrem să facem parte!

vopsea whiteboard ecologică Escreo 4

Eşti gata să adopţi următoarea soluţie sustenabilă şi prietenoasă cu mediul înconjurător pentru biroul tău sau propria locuință? Te invităm să descoperi gama noastră de vopsele whiteboard!