P1130547.MP4 000000979

Trixir x Escreo: геймификация, киберсигурност и ефективни срещи

 

Понастоящем екипът на Trixir се състои от почти 30 трудолюбиви служители, сред които дузина програмисти, трима дизайнери, двама сценаристи, художник, четири стенни растения и две кафемашини. Всички те дават своя принос за една цел – създаване на качествена и интригуваща игра, която да обучава фирмени служители в добрите практики на киберсигурността, защитата на лични данни или управлението на средства. Продукт, изискващ буквално ежедневни срещи на четири и повече очи. И двойна работа за кафемашините.

Въпросните срещи се провеждат в една от общо три зали и често продължават с часове. Във всяка от тях присъстват задължително три неща – монитор с камера и микрофон, неудобни столове и стена Escreo. Придружена от постоянно менящо се количество маркери.

trixir

Да започнем с логичния въпрос – защо Escreo, а не бели дъски? На първо място идват особеностите на терена. Към днешна дата Trixir обитава офиса си от по-малко от година, първите няколко месеца от която са преминали в усилена подмяна на дограми, окабеляване и премахване на цели стени. Може да не звучи като нещо особено, но ако вземем предвид възрастта на сградата и огромното количество поддържащи елементи, които е по-добре да се оставят на мира, спестяването на още една монтажна дейност било добре дошло. Именно тук на помощ се притече боята като удобна алтернатива на дъските.

trixir

Другата причина е персонализирането. Още с влизането в офиса ще забележите, че стените са покрити нагъсто с постери и чертежи, разглеждащи в подробност принципите и целите на фирмата. И макар някои от тях да следват цветовете и стилистиката на бранда, всички те отстъпват пред рамките на повърхностите за писане. Елегантни, допълващи линиите на интериора и украсени с логото на компанията, рамките придават нужния завършек, без който повърхностите биха изглеждали голи и „закърпени“.

А някои от по-шеговитите рамки – като Пакман и Nyan Cat – добавят и щипка хумор в работната среда.

Но красотата е само за очите. Истинският принос на стените се проявява по време на гореспоменатите работни срещи. Плановете, таблиците и brainstorming сесиите, с които екипът неуморно запълва Escreo повърхностите, често са толкoва обхватни, че дори трите квадратни метра в главната зала се оказват тесни за неговите амбиции. Да посегнат към маркера и да разпишат плана за срещата, преди колегите им да са пристигнали, се е превърнало в естествен рефлекс за тях.

trixir

На почит сред екипа е и „точковата система“. Когато се стигне до гласуване кой да бъде следващият проект (а това, поврявайте ми, се случва често), е изключително лесно и бързо всеки да грабне по един маркер и да сложи точка върху задачата, която според него е заслужила колективното внимание. Алтернативата – разменяне на имейли – е бавна, тромава и изнервяща.

Допълнителен плюс е, че когато подготвените изображения е записки не са достатъчни за обрисуването на дадена идея, най-лесно за тях е да застанат пред стената и да я споделят в реално време. „Шедьовърът“, който ще сътворят заедно, може да не е кристално ясен, но нищо не им пречи да изтрият ненужното и да надградят.

Няма да се учудим, ако скоро стените започнат да им отесняват. Но пък от друга страна – нима съществува такова нещо като достатъчно място за идеи?


Искате да разберете повече за боята Escreo и какво мислят клиентите ни? Прочетете Клиентите за Escreo