Whiteboard Planning

Escreo боя или бели дъски – кое е по-еко?

За да се справим с проблемите и предизвикателствата на 21-ви век, трябва да помислим за бъдещето на планетата, на която живеем, и да направим така, че Земята да си остане този приятелски, великолепен и вдъхновяващ дом, който познаваме. Уверението, че поколенията след нас ще могат да се наслаждават, да се грижат и да развиват по-нататък света, който сме изградили, е от съществено значение. Ето защо все повече и повече компании (и хора като цяло, разбира се) се стремят да допринесат за световната екосистема и да живеят „по-зелено“.

Такава философия следва и Escreo, а целта е да бъде екологична алтернатива на бялата дъска, която всички използваме (понякога дори ежедневно). Escreo е магическа боя за стените ви, която ви позволява да пишете върху тях и да развихряте въображението си.

Не сте сигурни какви са ползите още? Вижте точка по точка:

Цикли на живота на белите дъски и на Escreo

Escreo цикъл на живота на продуктите

Производство

 

Като всеки материален продукт, белите дъски изискват обработка, материали и енергия за производство. Те не са много рециклируеми, нито лесно се разграждат, въпреки че вероятно бихте могли да ги изгорите. Всички стъпки, свързани с производството, сглобяването и разпространението на белите дъски, изискват енергия. Така че това води не само до използването на много енергия и ресурси, но също така води и до отпадъци и замърсяване.

Не звучи много екологично, нали?

Сега нека разгледаме и алтернативата, която имаме – модерна бяла дъска, ако щете. С помощта на боята за писане Escreo можете да намалите разходите си, да имате нестандартно креативно място за мислене, планиране и забавление, и не на последно място, можете да допринесете за по-зелена околна среда.

Escreo е боя с ниско съдържание на VOC (летливи органични съединения). Тя е на водна основа, а не на силициева, като повечето бои за стени на пазара. Escreo се предлага в хиляди цветове, а според нас това спомага на хората да развихрят въображението и творчеството си. Освен това, тя ви помага не само да представяте, размишлявате и организирате, но и да рисувате и вдъхновявате колегите си (а защо не и да им оставяте забавни послания ?). И споменахме ли, че е био?

Плюс това, Escareo е малка производствена компания, а не масова международна корпорация.

Разпространение

 

Също така, нека поговорим малко и за разпространението на бели дъски. Можете ли да си представите колко се вреди на околната среда, за да стигнат всички тези големи парчета пластмаса до определена точка по света? Превозване от производителя до склада, от склада до дистрибуторите, от дистрибуторите – към магазините по целия свят. Не звучи много „зелено“.

От друга страна, транспортирането на кутии с бои е много по-екологосъобразно действие. Escreo кофичките са по-компактни от 2х1 метра пластмасова бяла дъска. Всъщност, когато поръчвате Escreo Whiteboard Paint, можете да кажете колко квадрата от стената искате да боядисате. Получавате точното количество боя, от което се нуждаете, така че нито една капка няма да бъде в излишък.

Също така, всички продукти Escreo, които са готови за транспортиране, са опаковани в рециклируеми картонени кашони.

Планиране на бяла дъска

Употреба

 

Искате ли да рисувате на бюрото си, когато вдъхновението ви удари? Давайте! Искате да покажете на колегата си на съседното бюро идея, която току-що ви е хрумнала? Разбира се, напишете го на колоната, която разделя работните ви места. Искате да изготвите график по дни и часове, но досега нямахте достатъчно място? Е, сега имате цялата стена на ваше разположение. Просто се възползвайте от повърхностите, които ви заобикалят! Escreo Whiteboard Paint е направена, за да помогне с всичко това.

Не можете да направите нищо от това със стандартните размери на белите дъски. Имате 2 квадратни метра пространство за планиране и творчество, и това е всичко! Не можете да бъдете гъвкави, спонтанни или много креативни с белите дъски. Истината е, че всички тези инструменти са просто средство за постигане на целите, но най-добрите инструменти са тези, които ви помагат да работите, без да ограничавате творческите си процеси.

Боя за писане върху стената

Рециклиране

 

Белите дъски имат редица компоненти, затова и по-сложен жизнен цикъл. Всъщност основният проблем тук е пластмасата. Производството на пластмаси изисква петрол, който е невъзобновяем ресурс. И в края на живота си, бели дъски просто се изхвърлят, тъй като те не са рециклируеми или поне не са лесно рециклируеми.

Дори да искате да разглобите бялата дъска, за да можете да я изхвърлите по-отговорно, то това няма да е от голяма помощ за съжаление. Защо? Защото някои бели дъски са изработени от полипропилен, който обикновено не е рециклируем. Повечето от по-евтините бели дъски пък са изработени от меламин, който също не може да се разтопи за рециклиране като другите пластмаси. Има начини за рециклиране на маркери за бяла дъска например, но за бели дъски – по-добре да се откажете.

Рециклирането на боята Escreo е лесно, дори и ненужно. Просто слагате нов слой боя или пък нов цвят. Също така предлагаме и сухи маркери за писане, които са екологични и рециклируеми. Защото вярваме, че устойчивият бизнес е единственият, от който бихме били част!

Маркери за писане

Готови ли сте да направите следващото екологично и устойчиво решение за вашия офис? Вижте всичките различни цветове на Escreo Whiteboard Paint тук.