Офис тенденции 2020

7 офис тенденции за 2020

 

Офисът днес е загърбил амплоато си на сграда, в която хората се събират, за да извършат, често механично, дадена работа. Благодарение на технологичният напредък, все по-голям процент от работата се извършва от разстояние. И въпреки това, тя е по-екипна от всякога. Специалисти от различни сфери обединяват познания, за да доведат идеите си до завършени иновативни решения.

Модерният офис е конгломерат от поколения, националности, процеси, изкуствен интелект и облаци. За да функционира безпроблемно, и за да бъде в крак с динамиката на бизнес средата, той трябва да е по-малко централизиран и по-функционален. На интериорните дизайнери се пада тежката задача да предвидят непрекъснато развиващите се нужди на бизнеса. Мисията на успешния интериорен офис дизайн е да интегрира иновациите и културата на компанията в едно функционално решение, което отговаря на глобалните проблеми. Ето и някои от ключовите тенденции за 2020:

Динамична гъвкавост

Все по-мултидисциплинарният бизнес свят, изисква от офис пространствата да успяват да се напасват на нуждите му. Тенденцията за многофункционалност в интериорния дизайн не е нещо ново, но това, което доминира като аспект през 2020 година, е следващата стъпка в еволюцията на тази функционалност. Динамичната гъвкавост включва изцяло ново поколение подвижни, многофункционални, леки и ергономични елементи, проектирани да пасват на всяко пространство и цел.

мултифункционално

Фокусът на този тренд е извличането на максимума от все по-скъпите площи на недвижимите имоти. От подвижни стени и леки, подвижни мебели, до регулируемо осветление и технологии, модерните офис пространства позволяват на служителите да преобразуват помещенията за миг.

Интегрираното работно място, което се адаптира към нуждите на бизнес динамиката в реално време, е много повече от тенденция на годината.

То е необходимост.

Основните функции на мебелите са лекота, подвижност и много-функционалност. Точно такива са и параметрите на ESCREO GO.

Въпрос на култура

Освен създаването на гъвкави и мобилни работни пространства, през 2020 година културата на работното място ще бъде толкова важна, колкото и заплатата. Опитът на служителя е ключов за успеха на една компания. Интериорните решения все повече поставят преживяването на служителите в епицентъра на концепцията си. Фокусът е върху човека и превръщането на работното място в удовлетворяващо преживяване.

Доволен служител, доволен шеф.

Интегрирайте визията и ценностите на компанията в интериора, за да поддържате  вдъхновението. Използвайте бизнес културата си, за да привлечете и запазите правилните таланти. Работното място е възможност за изграждане на общности, свързани чрез споделена култура; а пространството начин тази култура да бъде изразена.

визия

Може да се доверите на ESCREO Магнитна боя за писане, върху която да разпишете мотивиращи мисли, краткосрочни и дългосрочни цели. А също така, и да отпразнувате успехите на хората, с които работите. Благодарение на магнитната си функция, боята ви дава възможност да проявите креативност като направите колаж.

Чувствай се като у дома си

Въпреки че дистанционната работа се е превърнала от изолиран случай в норма, офисът на бъдещето придобива все по-уютен и домашен вид. Според проучване, 70% от професионалистите работят дистанционно поне един ден седмично, а 53% работят дистанционно поне половината от седмицата. Според друго проучване, до 2028 година, 73% от всички екипи ще имат представители, които се възползват от технологиите и работят от разстояние.

Защо тогава офисите придобиват все по-домашен вид?

Отговорът е лесен. За да подобрят удовлетвореността на тези, които все пак се появяват в офиса. Това спомага за повишаването на морала и развитието на отношенията. В крайна сметка, хората сме социални животни.

игри на работа

Това означава, че компаниите трябва да преосмислят и да пре-проектират офис интериора си по начин, който предлага по-привлекателни и удобни пространства, които насърчават усещането за общност. Новата офисна среда включва функции, които обикновено се намират в ресторанти и барове. В нея има камини и удобни мебели, стаи за игри, стени за катерене и фитнес зони, снабдени с душове и спа.

Изобщо, кеф! Да ти се доходи на работа!

Точно това е и идеята.

По-добре и по-добри

Хакването на различни неща е част от новата ера. От ‘хакнати’ профили до това как да ‘хакнем’ самите себе си, за да станем по-млади, по-бързи, и по-продуктивни. Wellness е нещо, което вече не принадлежи само на спа комплексите. Този аспект на интериорния дизайн е ключов за благосъстоянието на служителите. Организациите поставят по-голям акцент върху това как хората се чувстват и работят по-добре.

Отвъд фитнес залата и предлагането на здравословно обедно меню, компаниите разглеждат осветлението, акустиката, цветовете и социалните пространства като средство, което да допринесе за по-доброто състояние и представяне на служителите им.

Детайлите са от значение!

Устойчивост

Съвсем естествената градация на пространства, насочени към здравето, е те да бъдат и насочени към цялостното благо на човечеството, като отговарят на параметрите на устойчивия дизайн. Да, говорим си за мебели направени от рециклирани материали, за технологична енергийна ефективност, опазването на околната среда и по-хармонична връзка между природата и нашите сгради. Да си събираш разделно боклука вече дори не се брои. Сградите на бъдещето са нещо като живи организми, които сами генерират енергията си и съществуват в унисон с еко системата.

Тук съвсем смело можем да кажем, че акустичните панели на ESCREO GO са произведени от 100% рециклируем материал и 40% рециклирани суровини.

Вертикални градини

Така, както сме подхванали темата за устойчивост, не може да не споменем и нещо зелено. През 2019 година тенденцията на естественото озеленяване в офисите се наложи непоколебимо. И ето, че във все по-технологичния и стерилен градски свят, естествената човешка нужда за връзка с природата се проявява отново.

През 2020 природата става част от интериора с нарастващия брой вертикални градини. От земята до тавана, офис стени са преобразени по начин, който придава свеж и успокояващ вид на обстановката.

градини

Разчупете като добавите дървени елементи, които да допринесат за усещането, че се намираме сред природата. По-дръзки и смели решения, могат да се постигнат чрез контраст с огледала или метални елементи. Комбинацията им с буйни вертикални градини е чудесен начин да придадете формата и текстурата, към която се стремите. Проявете въображение като не ограничавате зелените стени до фоайето. Включете вертикални градини навсякъде, дори и в тоалетната. Дизайнът, който ни свързва с природата има доказано позитивно влияние върху креативността, продуктивността и чувството за благосъстояние.

Но диамантът в короната на тази всеобхватна тема за устойчивост, принадлежи на Биофилният дизайн. Той включва устойчиви материали като камък и дърво, живи растения и вертикални градини, но също така и вълнуващи иновации като биодинамично осветление и подове, вдъхновени от природата.

Монохроматично

Когато говорим за монохроматично изразяване в дизайна, далеч не става въпрос за нещо съдържащо само един цвят. Монохроматичните цветови схеми са палитри, които използват целия спектър от нюанси, тонове и нотки на един цвят, за да придадат еднообразна, но все пак уникална и лесно разпознаваема тема. Тази наситеност на цвета позволява на компаниите да установят един унифициран облик. От меки нюанси до смели изявления, интериорните цветови решения се превръщат в част от цялостния брандинг на фирмите.

За да не разваляте прехода на преливащите се нюанси с бяла дъска или боя, ESCREO прозрачна боя за писане е решението, което ще ви позволи да оптимизирате пространството си.

монохроматично

Това са някои от основните офис тенденции за 2020. Можем да заключим, че нещата приличат на Ренесанса по това, че човекът е център на вселената, но се различават от него с многофункционалното си обзавеждане и предпочитанието на естествени материали пред благородни.