Tiago Rosado 752257 Unsplash

Забавни Тийм-Билднинг Игри и Упражнения в Офиса

Можете да използвате ESCREO стената си за много повече от писане и рисуване. Тийм-билдинг игрите и упражненията са прекрасен начин за забавление и обучение на екипи. Има много игри, които могат да помогнат на екипа ви в различни сфери, било то от лично или професионално естество. Тези игри ще подпомогнат комуникацията между служителите в офиса, ще насърчат споделянето и решението на проблеми.

В тази статия сме събрал някои от най-любимите ни игри за офис мероприятия. Препоръчваме ви да прочетете статията до край, за да видите и бонус игрите, които сме подготвили. Обещаваме ви, че ще ви харесат!

Рисуване на Сляпо: Насърчете Ясна Комуникация Чрез Забавление

Тази весела игра вдъхновява креативност и насърчава добрата комуникация. “Рисуване на Сляпо” е идеалната игра след тежък работен ден. Всичко, от което се нуждаете е свободна ESCREO повърхност, маркер и мъничко въображение.

Брой играчи: Отбори от 2-6 играча, които се редуват да рисуват и обясняват.

Продължителност: 1-2 минути за рунд.

Защо да изберете тази игра?

“Рисуване на Сляпо” е простичка и в същото време интригуваща игра, която ще помогне на вашите служители да разберат, колко са важни добрата комуникация и ясните инструкции.

Как се играе “Рисуване на Сляпо”?

  1. Сложете двама играчи обърнати с гръб един към друг, така че да не се виждат. Нека единия използва ESCREO стената за писане докато другия обяснява картинката, която е получил.
  2. Другите съотборници трябва да измислят и предоставят обекти или картинки за обяснение. Играчите се редуват в ролите на художникът и този, който дава инструкции.
  3. На края отборите сравняват рисунките с оригиналите. Печеленето е приятно, но не е основната цел на тази игра. “Рисуване на Сляпо” има за цел да предостави приятен начин за забавление и да подчертае нуждата от добра комуникация и правилно инструктиране.
Rawpixel 668353 Unsplash

Aквариум с Акули: Практикувайте Умения за Продажби и Предприемачество

“Авариум с Акули” е тийм-билдинг игра, която се основава на реалити шоуто на Марк Бърнет стартирало по ABC Family на 09 Септември 2009 година. Шоуто представя млади предприемачи, които презентират бизнес идеи на инвеститорите, наречени още акули. Инвеститорите избират една измежду всички идеи за бизнес и инвестират в тях.

Брой играчи: До 24 души. 2-6 души в екип.

Продължителност: 90 минути.

Защо да изберете тази игра?

Служителите ви ще получат възможността да развият и представят своите собствени и уникални бизнес идеи. Това ще им помогне да развият своите презентационни умения, уменията им в бизнес преговори и ще развие техният предприемачески нюх.

Втора група играчи ще се вживеят в ролята на акулите инвеститори. Те ще трябва да вземат множество важни решения относно бъдещия успех на всяка идея и продукт, финансирането, състоянието на пазара, конкуренцията и много други.

Как се играе “Аквариум с Акули”?

  1. Разделете участниците на отбори и ги помолете да измислят своя уникална идея за бизнес или продукт. След това ги накарайте да направят кратка презентация на своята идея върху ESCREO стената.
  2. Бизнес идеите трябва да имат уникално име, слоган, бизнес план, маркетинг стратегия и т.н.
  3. Изберете отбор от акули предприемачи. Те могат да са както старши служители, така и младши специалисти. Нека използват ESCREO повърхностите за писане и да си правят записки за всяка бизнес идея. Инвеститорите трябва да зададат няколко въпроса и да преценят дали идеята има почва за развитие.
  4. Отборът, чиято идея получи най-големи инвестиции, печели играта. Можете да отделите и допълнителни дребни награди за играчите с най-интересен продукт, най-обещаваща стратегия и т.н.

Отбор Бедствия: Планирайте Бъдещи Бедствия, Които Могат да Повлияят на Вашия Бизнес

“Отбор Бедствия” е чудесна игра за раздвижване на отборите и стимулиране на тяхното критично мислене. Чрез тази игра всяка компания би могла да планира бъдещи бедствия и да изгради план за действие. Играта кара участниците да си представят, какви бъдещи препятствия би могъл да срещне бизнеса и да намерят решения на тези препятствия още в зародиш.

Брой играчи: Отбори от 4-10 души.

Продължителност: 5 минути за всеки рунд.

Защо да изберете тази игра?

Тази тийм-билдинг игра ще спомогне развитието на въображението и креативността на играчите. Тя ще тества техните способности да работят под напрежение, поставяйки ги във въображаеми ситуации на бедствия и аварии, които биха могли да засегнат бъдещето на компанията.

Как се играе тази игра?

  1. Всеки отбор трябва да измисли три въображаеми бедствия, които биха могли да се случат на компанията в бъдеще. Те могат да са всичко, включително кибер атаки или срив на пазара.
  2. Всеки отбор може да използва ESCREO повърхностите за писане и да разпише план за действие за авариите измислени от своите конкуренти.
  3. Най-добрия план печели.
Rawpixel 792222 Unsplash

Печеливш и Губещ: Насърчете Позитивно Мислене

След като сте разчупили леда можете да се насочите към тази игра. Тя ще помогне на играчите да решат реални проблеми, с които се сблъскват в момента. Ще покаже колко е важно позитивното мислене и как едно странично мнение може да промени цялата насока на човек.

Брой играчи: Отбори от двама души.

Продължителност: 3 минути за рунд.

Защо да изберете тази игра?

Тази игра ще помогне на съотборниците да създадат по силна връзка помежду си и да намерят заедно решения на реални проблеми. Проблемите могат да бъдат от всякакво естество, било то лични проблеми и връзки или препятствия на работа, като невъзможност за справяне с дадена задача или срок. Главния фокус на играта е да покаже на участващите, че винаги има начин за решение на даден проблем и че страничното мнение обикновено дава много добри насоки за действие.

Как се играе тази игра?

  1. Нека всеки избере свое номерче и да го запомни. Напишете номерата на ESCREO стената и позволете на всички участници да изберат по едно номерче от стената. Това ще бъде човекът, на когото ще помогнат.
  2. Играчите могат да бъдат разделени на групи от по двама и повече играчи в зависимост от броя участващи. Един играч трябва да споделя, докато другите дават своите насоки. След това ролите се редуват.
  3. В края на това упражнение напомнете за важността на позитивното мислене и разглеждането на проблема от различни ъгли.

Бонус Тийм-билдинг Игри

Бесеница

Кой не обича игрите с думи? Бесеница е класическа игра, която ще ви помогне да се забавлявате с колегите си. Нуждаете се само от ESCREO повърхност за писане и маркер.

Кой е този филм?

Още една класика, която ще помогне на играчите да се отпуснат. Играчите избират любими филми и се редуват да обясняват на конкуренцията.

Стена от Спомени

Нека всички споделят своите забавни спомени от офиса върху ESCREO стената за писане. След това прочетете написаното и се смейте заедно.