OLX Escreo Wall

На стената пише… Нора @OLX

 

Продължаваме с любимата ни рубрика „На стената пише…“, където разказваме за стените Escreo или по-скоро за хората до тях. С нея целим да ви запознаем с дейността и амбициите на нашите клиенти и партньори, както и да ви покажем разнообразни и конкретни приложения на Escreo в офис среда. Днес си говорим с Нора Калионска от OLX.

 


Защо избрахте Escreo за вашия офис?

Защото бяхме чували от други наши партньори, които са ви клиенти, че качеството е много добро. Освен това отдавна искахме да имаме такава стена за драскане, тъй като колегите наистина много й се радват.

За какво друго я използвате?

Тази до входната врата служи основно, за да може всеки да изразява себе си. Както виждате, тук пише „Петя президент“, има нарисувани най-различни човечета, надписи… Колегите са напълно свободни да рисуват каквото поискат по нея, като във ваша чест сме изтрили по-нецензурните съобщения, които никак не бяха малко (смее се). Разбира се, стената в заседателната ни зала се използва само за работа.

Въпросните… произведения на изкуството трият ли се? Доколкото си спомням, колегите ви бяха споменали, че всичко си стои така.

Трият се. Преди тези имаше други, така че когато някой иска да напише или нарисува нещо, премахва старите драскулки.

 

Escreo отваря врати за творчеството
Escreo за пореден път отваря вратите за творчеството!

 

Надявам се, че авторът не се сърди, когато някой му затрие творбата.

Засега подобни сериозни скандали не е имало (смее се).

Да поговорим за рамките. Доколкото разбрах, те са произведения на някой райтър (графити хуожник). Ко е той и как ви дойде идеята да ги направите точно  в такъв стил?

За съжаление, художникът ни пожела да остане анонимен. Колкото до идеята, тя дойде от OLX на глобално ниво. Разположени сме в 45 държави по света и навсякъде традиция е да работим в малко по-готини офиси в стила на Google. Офисите на чуждестранните колеги са доста креативни и изглеждат много добре. А ценностите на компанията, които виждаш описани на стената срещу входната врата, са универсални за всички нас. Впоследствие решихме да подходим малко по-креативно. Вместо да прибегнем до стикери или някакво по-традиционно брандиране, извикахме въпросното момче, което ги нарисува изцяло на ръка.

 

Креативност и практичност
Креативност и практичност – едно ползотворно партньорство

 

Като каза креативно, сподели лично мнение – креативността или практичността играе по-голяма роля при продажбите?

Комбинация от двете, задължително. Трябва да си креативен, за да измислиш хубав продукт, но ако той не е практичен, няма да се продава добре. Важен е балансът. При нас се стараем да е именно така.

Съществуват ли трудности пред бизнес като вашия, в който количеството предлагани стоки ежедневно се мени?

При нас всичко е доста динамично, тъй като сме платформа за обяви и нямаме никакъв контрол върху това какво искат да продават хората. Те имат всякакви възможности, така че можем да се похвалим с доста сериозни обеми обяви и продажби.

А какви са трудностите пред обработването на толкова много динамична информация?

Засега не срещаме особени трудности, защото екипът ни е много опитен. Някои от тях работят в компанията вече 8 години и са видели какво ли не. А както знаеш, осем години за интернет бизнес са си направо като котешките години. Всичко е сегментирано много ясно, а и можем да ползваме опита на колегите в другите страни. Така че комбинацията от опитен екип и международна компания работи изключително добре.

 

Фирмени ценности
Какво би била една фирма без ценностите си?

 

Колко често си взаимодействате с офисите в другите страни? 

О, често си правим тиймбилдинги. Например през март проведохме маркетингова среща в Абу Даби, на която присъстваха около 86 души от всички OLX офиси. Беше много интересно, тъй като освен че научихме много нови неща за бизнеса, успяхме да си сверим часовниците с колегите от другите държави. В тази връзка с гордост мога да заявя, че в България сме сред топ 10 развити пазара в света. Нещо, което дори самата аз не знаех.

 


Научихме каква роля играе креативността в продажбите, но къде стои тя в готварството? Добре, че Братя Хлебари са насреща, за да ни кажат.