escreo fun

5 предложения за по-ефективно и интересно учене

 

Есента е вече зад ъгъла и настъпва вълнуващото време от годината, през което нашите малчугани се подготвят за новата учебна година. Подбрахме 5 различни инструмента и приложения, които ще помогнат на децата ни да се учат по един по-необикновен начин. Така искаме да разчупим традиционните рамки на ‘зубренето‘ и да накараме децата да мислят „извън кутията“.

Отпуснете се и се насладете на последните дни на лятото, докато прегледате нашите идеи за продуктивно учене. Кой знае, може дори да започнете да използвате няколко от тях за собственото си развитие!

duolingo app

Duolingo

Независимо дали вашето дете се нуждае от малко подкрепа в практикуването на английски или в цялостното изучаване на чужд език, приложението Duolingo е за вас. Испански, френски, иврит, хинди, китайски и дори валириански са само няколко примера за езици, които можете да учите заедно с вашето дете.

С над 26 милиона потребители на месец, Duolingo предлага лесен и творчески начин за всички да учат нови граматически концепции и да обогатят речника си. Предлага се безплатно за iOS, Android и PC, приложението позволява на учениците да изпълняват кратки и забавни упражнения навсякъде, по всяко време. Така няма да имате нищо против детето ви да се взира в телефона си.

D7A9912 Copy

ESCREO

Родител ли сте на малък художник, който обича да нарушава правилата? Или имате нужда да помогнете на вашето дете с домашното, защото задачите по математика изискват повече усилия, отколкото сте си мислили? Всичко е наред, ние сме се погрижили за това. Няколко квадратни метра от пълната творческа свобода наречена ESCREO решават този и още няколко други проблеми с продуктивността. Специално за новата учебна година подготвихме специален пакет с 3 кв. м. ESCREО, аксесоари за писане и изтриване, инструменти за нанасяне и рамка, които да се впишат във всяка детска стая.

ESCREO е боя като бяла дъска, която превръща всяка повърхност в място, което дава на децата и родителите им повече място за себеизразяване и учене. Боята се предлага във всякакви цветове, и дори има възможност за магнитна повърхност, по която да се закача.. всичко. Стени, подове, маси, столове, изборът е ваш – тази боя дава на всичко допълнителна функция. Независимо дали става дума за рисунки, формули, теореми, карти или любими снимки с приятели, всички те намерят своето място на стената.

Сега вашето дете има достатъчно пространство, за да създава, да научава, да прави грешки и най-важното, да отключи потенциала си.

62402c45a0b348d4b10f2e91de53573f1

Kindle

Ако смятате за предизвикателство да накарате детето си да чете, то това може да е вашият спестител. Kindle е електронен четец, който можете да използвате не само за електронни и аудио книги, но някои от моделите дори за филми и игри. Вярвайте ни, ще ни благодарите когато сте на дълго пътуване с кола или международен полет.

Устройството идва както с електрнно мастило, така и с цветни модели, което означава, че детето ви ще може да чете комикси, когато той или тя се насити с Дикенс. Електронната библиотека на Kindle предоставя (неофициално) около 48,5 милиона книги, предлагайки разнообразни заглавия от всеки жанр – от научна фантастика до учебник по биология.

disruptus game

Disruptus

Платформата на Disrupus е отличен начин да подкрепите естествената способност на вашето дете да погледне на света по различен начин. Играта е вълнуващо преживяване и можем да ви гарантираме, че дори и вие ще научите някои полезни уроци от Disruptus.

Тази бордова игра на предизвиква вашето дете да измисля с нови начини за използване на определени обекти, в зависимост от картата, която получават. Опциите са: Създаване, Подобряване, Преобразуване, Прекъсване и всички те стимулират играча да намери иновативен начин за изпълнение на задачата.

Можете да играете Disrupus сам, с двама или трима играча, дори и в отбори. Така че не се колебайте да го добавите към вашата колекция с игри! Заедно с Dixit, това ще помогне на вас и вашето дете да придобиете иновативни умения и да „размърдате“ мозъка си.

Codespark

Codespark

Може да звучи абсурдно да пуснете детето си от пет годишна възраст в света на IT и кодирането, но имаме някои добри новини за вас. С приложението Codespark може да помогнете на вашето момче или момиче да направи първите си стъпки в кодирането, да развиете логическо мислене и уменията за решаване на проблеми.

С помощта на цветни и ярки пъзели, приложението дава възможност на децата ви да създават цикли, променливи и накрая дори цели програми – всички под формата на визуален език за програмиране. Това е чудесен начин да запознаете вашия малчуган с това как работят компютрите и може би дори да го вдъхновите, да направи избор за бъдещата си кариера.

Играта е предназначена за деца от 4 до 9 години и ще бъде забавня както за момчетата, така и за момичетата. Приложението е достъпно за iOS, Android и PC – с безплатен пробен период и незадължителен абонамент. Да дадеш на детето си представа за вълнуващия и привидно сложен свят на информационните технологии определено си заслужава!

 

Споделете тази статия с вашите приятели и ни кажете в коментарите по-долу за ВАШИТЕ любими приложения и игри за развитие на творчеството и продуктивността на децата!