Up2technology

Грунд – опора за всяка Escreo повърхност

 

Escreo е боя, която може да превърне (почти) всяка гладка повърхност в бяла дъска, върху която може да се пише и изтрива с едно движение. Малко известен факт е, че освен стените ние можем да преобразим бюра и друга офис мебел, врати, обекти от ежедневието ни като чаши, картон, метал, стъкло и какво ли още не. Все пак ако решите да използвате цветно или бяло Escreo върху повърхност, която вече има собствен цвят или текстура, то препоръчаме да използвате, така благозвучния строителен материал наречен “грунд”.

Защо трябва да използваме грунд

Грундът действа като спойка между боята Escreo и основата, която боядисвате. Благодарение на него цвета става по-плътен и наситен, освен това той действа като “мост” между нашата боя и повърхността,  която боядисвате. Това означава, че когато нанесете грунд, боята Escreo няма да се абсорбира в стената или предмета, който боядисвате. Също така дребните неравности се изравняват и се увеличава издръжливостта на боята. Звучи супер, нали?

Казано накратко, благодарение на грунда ще имате едно по-добро и пълноценно Escreo преживяване.

Добави Escreo за по-добра организация

Как се използва

При обикновения случай на нанасяне на Escreo, грундът се слага първи на два слоя като се изчаква да изсъхне преди всяко ново боядисване. Времето за съхнене варира между 20 минути и 1 час като зависи от проветливостта на помещението и атмосферните условия. Ако желаете да ускорите процеса може да отворите прозорците и вратите, да пуснете вентилатор или климатик. След като втората ръка грунд изсъхне, повърхността ви е готова за нанасяне на Escreo.

Втория случай, в който може да се нуждаете от грунд с Escreo е, когато нанасяте Escreo Magnito. След като нанесете металната боя повърхността ви ще добие сив металически цвят, върху който се нанасят отново два слоя грунд, които предхождат боядисването с Escreo.

Escreo Box And Containers

Видове грунд

На нашия сайт може да намерите Escreo грунд, който е на водна основа, с бял цвят и е страхотно решение в стандартните случаи на боядисване. Така че, ако искате да направите стена като бяла дъска с Escreo, а стаята ви е примерно жълта – добавете два слоя от нашия грунд, който може да купите докато избирате боята си на нашия сайт.

Други видове, които са нужни в специални случаи са, когато примерно боядисвате дърво. Качествения грунд за дървени повърхности не променя цвета върху който боядисвате, осигурява достатъчна адхезия и намалява разходните норми за боядисване с Escreo.  Други видове грунд, които може да са ви нужни са тези за метални и стъклени (глазирани) повърхности и др. Всичко според това, което сте планирали да превърнете в бяла дъска.

Стените са за всички

В заключение, това, което е важно да знаете е че грундът е една малка, но много полезна инвестиция за превръщането на вашата повърхност в стена от ново поколение.