Бялата дъса или Escreo познавай цветовете си

Бяла дъска или Escreo – Познавай цветовете си

Избери бъдещето!

Escreo помага да се изразявате свободно и лесно, както и да работите по-ефективно с вашите колеги.

Сравнението с бялата дъска е естествено, но иновативната боя на Escreo е създадена, за да се превърне в бялата дъска на новото поколение.

Настоящата рубрика цели да покаже предимствата ни пред традиционните бели дъски.

Продължаваме с Номер 2 от серията


 

История на офис пространството

 

Преди почти цял век машинен инженер вдига поглед от всички останали проекти, които развива, и го насочва към фабриките и офисите. Не точно към тяхното технологично оптимизиране, а към промяна в дизайна. Целта е подобрена работна продуктивност, а думите му са: “В миналото човекът стоеше на първо място. За в бъдеще системата ще бъде първа.”

От създаването на първите офис пространства през далечната 1920г. в Америка атмосферата на работното място следва развитието на човешкия екип – неговите нужди и изисквания от технологична и интериорна гледна точка.

Тръгвайки изначално от големи отворени пространства с аранжиране на работното пространство (философия на Фредерик Тейлър), така че да гледа към съответния началник, 96 години по-късно офис мениджърите отново “бутат” стените на кюбикълите, за да се отвори място за лесна комуникация, съвместна работа и повече творчество.

 

Бяла дъска или Escreo - иновация
Цветовете на Escreo са вашите цветове!

 

Психология на цветовете

 

През последните 12 години изследванията върху психологията на цветовете си “партнират” усилено с интериорния дизайн, за да създадат цветово разпределени пространства, които приканват служителите към извършването на определени дейности с крайна цел – цялостно завършен работен процес.

Еволюцията на офисното пространство е факт, но все още някои елементи изостават в потока на модерното време – белите стени в офисите, еднотипните пространства, нефункционалните мебели. Бялата дъска е точно такъв елемент, запазил се без съществена промяна повече от 50 години.

 

Кратка история на бялата дъска:

 

Нека проследим самостоятелното й развитие и какво ни предлага тя днес:

– Заместител на черната дъска с тебешири

– Белият цвят е нейната запазена марка (“изтребител” на черното)

– Различни материали (в зависимост от нуждите и желаната дълготрайност от клиента)

– Зацапване на белия цвят от често използване

– Съществуват теории, които обясняват как белият цвят разконцентрира и в бели пространства служителите са склонни да правят повече грешки

 

Иновацията на Escreo

 

Цветовите характеристики на Escreo:

-Имате възможност да избирате измежду хиляди нюанси (черното и бялото не са цветове, но пък човешкото око вижда други 5000 и Escreo ги предлага)

-Екипът ни може да ви обясни психологията на цветовете в офисното пространство

-Получавате цветни стени, подове, маси (а защо не и тавани за по-екстремните натури?)

-Има възможност за матови цветове, които ни позволяват да прожектираме без отблясък или да снимаме повърхностите без светкавицата да пречи

-Бои + био = Escreo. Формулата е на водна основа, с ниско съдържание на ЛОС (летливи органични съединения).

-Дълготрайност на цветoвете

-Интериорен и прокреативен елемент в едно – цветът на стената я отделя в общото пространство за определена дейност и в същото време позволява да рисувате, организирате проекти и да оставяте забавни послания за колегите.

 

бялата дъска или Escreo - избери бъдещето
Визуализирай предимствата!

Многофункционалността на Escreo отговаря на изискванията на съвременните работни екипи към офисното пространство, в което развиват, организират и създават проекти. Escreo превръща всяка повърхност в място за споделяне и визуализиране на идеи, като използва цветовете си, за да вдъхновява иновации и да въздейства на извършването на различни дейности.


Прочетете първия материал от серията „Бяла дъска или Escreo – Бъди Гъвкав“ тук.