Escreo се включи в Rails Girls Sofia 2016

 

Кой казва, че програмирането е за богоизбрани?

 

За седми пореден път София стана домакин на българското издание на популярната работилница за дами Rails Girls. Безплатното двудневно събитие, провело се в периода 28-29 октомври, помогна на всички участнички да направят своите първи стъпки в програмирането. Щастливи сме да ви съобщим, че Escreo се нареди сред спонсорите на събитието, редом до компании като Microsoft, Progress и SiteGround.

В рамките на работилницата участничките имаха на свое разположение богат избор от дейности, в които да се включат. От трениране на робот, през навлизане в дебрите на HTML и CSS, до създаване на собствен уебсайт. Да не забравяме и възможността да програмират и развият собствено уеб приложение. Ролята на говорители на сцената бе поета от Габриела Лухова, Димитър Смилянов и Надежда Данабашева. А трима късметлии сред гостите и инструкторите спечелиха Escreo пакети с два квадратни метра боя. Всичко това, гарнирано със задължителното автърпарти, на което участниците да разпуснат и да се опознаят взаимно.

Основната цел на Rails Girls е да покаже, че програмирането е интересно, забавно, вълнуващо и много полезно умение, което не е територия, запазена само за мъже. Съществуващият дисбаланс между мъжете и жените в сферата на технологиите създава бариера. Тя възспира много дами да се престрашат и да опитат да се запознаят отблизо с нея. Организаторите на Rails Girls адресират проблема, като допускат за участие в събитието само жени и се стремят да създадат приветлива и отворена за начинаещи атмосфера.

–––-

Вижте какво ни очакваше и на How To Web 2016.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *