Cookies Christmas Xmas Baking

Подаръци от ръце или 7 празнични предложения

 

Ще излъжем, ако кажем, че никога не сме купували коледни подаръци в последния момент. Без значение дали е било, защото сме нямали време, защото сме забравили или защото сме виждали братовчед си точно три пъти и нямаме представа какво харесва. Най-трудното при избирането на подарък е да открием нещо, което е едновременно полезно, интересно, красиво и показва лично отношение към човека. За наше щастие, хендмейд продуктите съчетават всички тези качества и се радват на все по-бурно нарастваща популярност. Днес ще ви представим нашите 7 предложения за ръчно изработени подаръци, с които да зарадвате близки и приятели.

 

1. Домашни вкусотийки

 

Започваме с нещо лесно, което всеки от нас е способен да приготви сам у дома. Коледната и новогодишната трапеза са едно, но никой не ни пречи да започнем с угощенията малко по-рано. Домашно приготвените вкусотийки са прекрасни подаръци, които показват на близките ви, че сте вложили истинско старание и усилия, за да ги зарадвате. Дори не е нужно да са сложни, за да предизвикат удивление. Подберете няколко рецепти, по възможност включващи традиционни коледни вкусове като канела, мандарини и джинджифил. Закупете нужните продукти, запретнете ръкави и нека магията се случи. Нека любовта, с която ги приготвите, се предаде на всяка хапка. Както вече знаем – когато не се приготвя с любов, храната просто не е същата.

 

Отвори ни се апетит
Само на нас ли ни се отвори апетитът?

 

 

2. Завивка

 

Ръчно плетените завивки мигновено препращат към гозбите на баба и уютните зимни вечери пред камината. За разлика от първото ни предложение, тук подозираме, че за повечето от вас ще представлява известна трудност да направят сами този подарък. Не се тревожете. Достатъчно е само да се поразровите в Google, за да откриете редица талантливи шивачи, плетачи и тъкачи, които с радост биха изпълнили дори уникална поръчка. Подобен подарък е не само подходящ за сезона, но съчетава по прекрасен начин полезното с красивото. Със сигурност фигурира сред нещата, които бихме искали да открием под елхата.

 

3. Дървена папийонка

 

Безспорно един от най-големите хитове в съвременната хипстър мода. Дори да не сте чували за фирми като „ДървАРТ“ или Eggo, съ сигурност се попадали на техните продукти, изложени по щандовете на хендмейд фестивали или красящи нечий врат. Не се свеним да признаем, че намираме продуктите им за доста стилни и оригинални. Дори да не сте свикнали да носите подобни аксесоари, в дървените папийонки има нещо привличащо, което те кара да ги пробваш поне веднъж. След което просто оставаш запленен.

 

4. Играчки за елха

 

На повечето места празничната украса вече е сложена, но това не значи, че не можем да прибавим известни подобрения. Ръчно направените играчки за елха са не само популярни, но и изключително лични подаръци. Дори да не са излязли изпод вашите ръце, повечето от тях предлагат възможност за добавяне на послание или пожелание. Сигурен начин да станете част от празниците на близките си, ако по някаква причина не можете да ги посетите лично.

 

Малките неща
Красотата е в малките неща

 

 

5. Кутия за спомени

 

Нищо не остава с нас по-дълго от спомените. Затова е важно да се уверим, че те ще бъдат прилежно запазени. Нуждаете се единствено от дървена кутия или сандъче с капак, малки стъкленици, листове разноцветна хартия и тънка панделка. Боядисайте и/или лакирайте кутията, а ако се чувствате особено сръчни, опитайте да я облицовате отвътре. Сега вземете хартията, нарежете я на малки правоъгълничета и започнете да ги запълвате със спомени. Няма значение дали ще ги напишете или нарисувате. Навийте ги на руло и ги поставете в стъклениците. Добавете панделката и, ако желаете, етикетче с датата, от която е споменът. Сега всеки път, когато близкият ви се почувства унил, самотен или просто пожелае да си припомни добрите стари дни, може да се разрови сред кутията и да се потопи сред топлината на спомените. Задължително оставете част от стъклениците и хартията празни – някои спомени тепърва предстои да се случат.

 

6. Тефтер

 

Годината скоро ще е само спомен, а новата няма търпение да заеме мястото й. От векове възприемаме първи януари като отправна точка, с която да дадем ново начало на даден аспект от живота ни. А новото начало заслужава нов помощник. Ръчно изрисуван (а защо не и шит?) тефтер или бележник би изпълнил идеално тази роля. В него близките ви могат да записват прилежно плановете, целите и мечтите си за предстоящата година. Какво искат да постигнат и какво искат да им се случи. За какво жадуват и какво искат да запомнят. Можете да изведете нещата с още една крачка напред – на всяка страница напишете кратко пожелание, което да извика усмивка в очите на четящия. Но корицата е мястото, където въображението ви може да демострира пълния си талант. Акрилни или темперни бои, текстилна апликация, кожа, копчета, елхови клонки, зъбчати колела… Възможностите може и да не са безкрайни, но не обещаваме.

 

Глупавият помни, умният записва
Както гласи пословицата: „Глупавият помни, умният записва.“

 

 

7. Бижута

 

Навярно най-разнообразният хендмейд артикул, на който можете да попаднете. Начините на изработка почти съперничат на моделите, които ще откриете в малките уютни магазинчета из града. За цветовете да не говорим. Хубавото на ръчно изработените бижута е, че могат да отразяват напълно характера на собственика си, колкото и необичаен и щур да е той. Харесвате водни кончета? Няма проблем. Имате афинитет към молекули и атоми? Налице са. Храните необяснимо влечение към реплики на малки чаени чинийки и кексчета? Ваши са. Създателите на ръчно направени бижута са толкова креативни, че трудно бихме могли да изредим всичко, което вече е излязло изпод ръцете им.

 

И още нещо…

 

Разбира се, нашата вълшебна боя винаги е чудесен вариант, когато желаете да направите оригинален и запомнящ се подарък. Коледа и Нова година са време за желания, а с Escreo мечтите ви никога няма да бъдат на повече от една стена разстояние. Позволете на близките си да бъдат креативни и да творят без ограничения. Независимо дали желаят да записват любимите си рецепти, да оставят бърза бележка на някого или просто да порисуват, за да изпуснат натрупалото се напрежение, едно е сигурно – нашата мисия е и винаги ще бъде да им осигурим точно това. Да бъдем синоним на свобода и вдъхновение, които да останат с вас дълго след като свалите коледната украса.

 

Защо не Escreo
Оригинален подарък? Защо не Escreo?

 

 

 


И преди да сте попитали – да, ръчно направените подаръци са чудесен избор за ваш колега, когото ви се е паднало да зарадвате на следващия team building.