деца у дома

Как ESCREO помага на децата у дома?

 

Докато някои хора са се изолирали под надслова сам вкъщи, на други им се налага да жонглират между ролята на родител, професионалист и домакин. Възрастните се чудят как да оптимизират работата си от дома, а за да отговорят на нуждите им, авторите на статии изписаха куп съвети по темата.

Какво, обаче, да правят малките представители на семейството?

Онези, които често не ги свърта на едно място, и които може би не са съвсем дорасли, за да действат със ‘здрав разум’ спрямо ситуацията, също имат нужда от решения.

В следващите редове ще научите как може да използвате боите на ESCREO, за да помогнете на децата си да оползотворят времето прекарано в домашна обстановка.

 

задачи по стената

 

За образование

 

Когато пакостта от писане по стената, бюрото или пода се превърне в площ за разписване на задачи, уроците сякаш стават по интересни. Използвайте ESCREO прозрачна боя, за да направите от бюрото естествено продължение на тетрадката, върху което децата могат да правят изчисленията, които водят до отговорите на задачите математика, физика и химия.

Направете от децата си изследователи-приключенци, като нарисувате карта на света по стената или пода в стаята им. Или ги оставите самите те да я нарисуват. Може да скриете континенти или държави под килима, а картата да води до съкровище. Научете ги да разпознават културите по света по интерактивен начин чрез игра. Междувременно вмъкнете съдържание от уроците по география.

Сега, когато училището и притеснението от изпитване пред дъската са далеч, е време да помогнете на детето си, хем да научи уроците например по биология, хем да подплати знанието си с увереност. Нека вие се превърнете в ученици, а вашето дете застане пред стената на ESCREO и бъде ваш учител. Докато ви преподава научения урок, то ще изгражда увереност и ще се чувства значимо.

За по-малките представители на детската аудитория, може да разпишете редове от сетове с думи, в които има по една логически несвързана с останалите и излишна. Тяхната мисия ще бъде да я зачеркнат. Също така, може да направите интерактивен тест, в който децата да ограждат правилните отговори.

Използвайте ESCREO и за съставяне на списъка с домашни. Така децата ви ще опознаят отговорността и удовлетворението, което изпитва човек когато си е свършил работата, като собственоръчно изтриват всяка приключена задача.

 

деца на стената у дома

 

За забавление

 

Времето за уроци е толкова важно, колкото и времето за игри. И макар в днешно време технологиите да са най-лесният начин да подсигурите увлекателно време за децата си, докато вие се фокусирате върху работата си, това може да се окаже вредно за тяхното развитие. Таблетът и YouTube са изкушаващ вариант на детегледачка, но времето пред екрана не е толкова здравословно за децата. То ги направи тромави и по-малко кооперативни.

Според изследвания, само 2 часа екранно време на ден са достатъчни за промяната на структурата на детските мозъци. Увреждането води до намалени когнитивни способности, памет и възприятия. Тези, които прекарват седем или повече часа на ден пред технологичните джаджи, преждевременно изтъняват мозъчната си кора.

От друга страна, творческите дейности и креативното мислене са като фитнес за мозъка. Те създават нови нервни връзки в мозъка, процес познат като невропластичност. Парадоксално, именно благодарение на ефективния принос на технологиите към редица индустрии, днес едно от най-търсените качества у човек е креативността.

Поощрете я у децата си като ги оставите на воля да творят и рисуват по повърхностите на ESCREO. Прочетете им приказка, след което ги поканете да нарисуват картинка по нея.

Използвайте ESCREO за игри като морски шах и бесеница. Провокирайте въображението на детето си като разиграете визуален речник, в който вие мимически описвате предмет, а то трябва да го познае и нарисува.

Възможностите са много, дайте воля на въображението си!

 

дете пише

 

За развитие на фина моторика

 

Докато батковците и каките си учат уроците и играят логически игри върху ESCREO, най-малките представители също могат да се възползват от повърхността за развитие на фината моторика.

Във възрастта между 2 и 6 години децата се учат все по-ловко да използват ръцете си. Доказано е, че развитието на моториката на ръцете е тясно свързано с това на речта и мисловната дейност. Именно в този възрастов диапазон е важно родителите да обърнат внимание на детето си, като го подкрепят само да извършва редица дейности – да си закопчава копчетата, да използва приборите и т.н.

Оскъдното развитие на фина моторика води до затруднение в писането, а от там и до негативно отношение към образованието. По тази причина, е важно за децата да развиват механизмите необходими за овладяване на писането в предучилищна възраст.

Доказано е също, че за децата отвесната повърхност е по-лесна за рисуване от водоравната. Това прави ESCREO идеалния партньор. Връчвате един маркер, който е точно толкова голям, че да може малчугана смело да го хване и го оставяте да развива своите двигателни и творчески умения по стената. Ако нанесете боята по цялата стена или поне до пода, детето може да рисува клекнало. Това от своя страна ще допринесе за развитието на балансът му.

Ако заложите на ESCREO магнитна боя за писане, може да добавите магнити, които детето ви да мести между линии и по този начин да развива, както фината моторика, така и координацията.

 

За списъци и още нещо

 

Научете децата си на отговорност, като ги помолите да ви помогнат с домакинските задължения. От една страна, това ще ги накара да се чувстват полезни и ценени, от друга – ви освобождава от товара.

Може да ги помолите да съставят меню за хранене като го разпишат върху ESCREO. А от менюто, да създадат списък с необходимите хранителни стоки и да направят онлайн поръчка.

 

меню

 

Направете заедно с децата си списък с всичко, което семейството ще направи след като пандемията приключи. Нека всеки път когато го видите, да ви вдъхва кураж и да ви мотивира.

Използвайте ESCREO повърхност, за да разпишете нагледно домашните правила или ценни съвети и мотивиращи слова.

Разпишете балансиран график за забавление, образование, помощ и почивка върху стената. Няма по-добър начин за справяне със ситуацията от структурирането на дните на децата ви. Това ще ги предпази от чувство на объркване и ще ги научи на управление на времето – ценен урок за по-късно в живота им.

И не забравяйте да запишете ежедневните победи и постижения на цялото семейство на стената! Знаем, че не е лесно, но те са чудесен начин за поддържане на настроението и мотивацията!

 

Бъдете здрави и отговорни!