Mountains On The Wall

Денят на един акаунт мениджър с Escreo

Автор: Виктория Узунова

Привет! Името ми е Виктория, позната още като Silvertongue Dealmaker-а на Escreo. Длъжност, обединяваща в себе си акаунт мениджър, отговорник бизнес развитие и – основното и любимото ми – връзки с клиенти.

Денят ми започва към 7 сутринта с няколко аларми и подраскване по вратата. Отделям си 15 минути за стречинг и разсънване. Накрая излизам навън с чаша чай в ръка, подръпвана от Иър, моя бигъл (източникът на цялото това подраскване, ако не си се досетил). Това са едни от най-ценните ми моменти сутрин, защото по време на разходката успявам да подредя мислите си и да се настроя позитивно за деня.

Дните ми са много различни, защото имам удобството да разпределям времето си гъвкаво. Често се случва първото ми кафе сутрин да е с настоящи или потенциални клиенти извън офиса. Докато в дните, които започват директно в офиса, решавам да пътувам с градски транспорт – задръстванията и киселите хора не са за мен. В тролея чета и гледам да не мисля за работа. Преди обичах да си записвам всички задачи в тефтера и да ги преглеждам от сутринта, на път за работа. Сега имам това време за мен, а задачите ме чакат записани на стената в офиса.

Офисът ни е доста уютен и цветен. Всеки разполага с лично пространство и стена, където да сподели идеите си или да води важни записки за работата си. На стената зад бюрото ми обичайно има няколко оставени бележки от колегитe: „Вики – обади се на…“, „Вики, можеш ли да промениш срещата си от 15:00 на…“, „Вики, къде ми е калкулаторът? “ и т.н.

Заделила съм си и специален кът за моментите, в които имам нужда просто да надраскам нещо или помечтая. Обичайно е пълен с рисунки на планини, океани и самолети.

Ето ги и планините
Ето ги и планините, за които говорим

Работата ми през целия ден е свързана с комуникация. От обобщения към клиенти, с които вече съм се видяла предходния ден, през писане на оферти и издаване на фактури до организиране на нови срещи. В постоянна връзка съм и с маркетинг отдела ни. На срещите с него обсъждаме бъдещи кампании, стратегии и подходи. Редовно тормозя и криейтив гурото ни с визуализации  за проекти, корекции или презентации, които след неговата „ръка“ са като изкуство. Колегите от отдел „Операции“ получават от мен между 3 и 300 обаждания на ден с цел да разбера докъде и как вървят проектите ни.

През последната седмица от месеца срещите извън офиса нарастват поне до 2-3 на ден. Затова и правилната организация на всички задачи е най-основен приоритет.  За да не забравям нещо важно, докато тичам между срещите и офиса и работата се трупа, разполагам с няколко важни инструмента, без които вече съм сигурна, че не мога.

На бюрото, от лявата страна на лаптопа, съм записала всички обаждания, които трябва да проведа през деня. Както и ако е останало нещо от предния ден. От дясната страна обичайно записвам няколко задачи. На стената зад мен – някъде над нарисуваните планини и океани – стоят задачите за месеца: Old Clients Calling, Client Resources Report, Online Order Report, Taxi Vouchers Table Report, Bundle Campaign Report… Месечните задачи ги разделям и по седмици – подчертавам или ограждам тези, които трябва да бъдат свършени скоро. Отдясно имам и запис на всички срещи за деня. Да, ползвам и Google Calendar, но винаги е приятно да сложиш едно позитивно „тикче“ за добре свършена работа.

Работният ми ден обичайно завършва с кратка среща с моя партньор – Диди, с която си споделяме както успехите, така и „пуканките“ (мой термин за думата „проблеми“ – малко, дребно, понякога солено и често се топи бързо).

Харесвам това, което стои зад мен, до мен и на визитната ми картичка. Вярвам, че Escreo заслужава да бъде така полезен и значим за всички, които се нуждаем от малко повече цвят в организирания ни хаос от задачи.


Escreo допринася за работата по всички нива на фирмената организация. Виж как писането по стените може да промени ежедневието на едно СЕО.