Денят на един акаунт мениджър с Escreo

 

Автор: Виктория Узунова

 

Привет! Името ми е Виктория, позната още като Silvertongue Dealmaker-а на Escreo. Длъжност, обединяваща в себе си акаунт мениджър, отговорник бизнес развитие и – основното и любимото ми – връзки с клиенти.

Денят ми започва към 7 сутринта с няколко аларми и подраскване по вратата. Отделям си 15 минути за стречинг и разсънване. Накрая излизам навън с чаша чай в ръка, подръпвана от Иър, моя бигъл (източникът на цялото това подраскване, ако не си се досетил). Това са едни от най-ценните ми моменти сутрин, защото по време на разходката успявам да подредя мислите си и да се настроя позитивно за деня.

Дните ми са много различни, защото имам удобството да разпределям времето си гъвкаво. Често се случва първото ми кафе сутрин да е с настоящи или потенциални клиенти извън офиса. Докато в дните, които започват директно в офиса, решавам да пътувам с градски транспорт – задръстванията и киселите хора не са за мен. В тролея чета и гледам да не мисля за работа. Преди обичах да си записвам всички задачи в тефтера и да ги преглеждам от сутринта, на път за работа. Сега имам това време за мен, а задачите ме чакат записани на стената в офиса.

Офисът ни е доста уютен и цветен. Всеки разполага с лично пространство и стена, където да сподели идеите си или да води важни записки за работата си. На стената зад бюрото ми обичайно има няколко оставени бележки от колегитe: „Вики – обади се на…“, „Вики, можеш ли да промениш срещата си от 15:00 на…“, „Вики, къде ми е калкулаторът? “ и т.н.

Заделила съм си и специален кът за моментите, в които имам нужда просто да надраскам нещо или помечтая. Обичайно е пълен с рисунки на планини, океани и самолети.

 

Ето ги и планините

Ето ги и планините, за които говорим

 

Работата ми през целия ден е свързана с комуникация. От обобщения към клиенти, с които вече съм се видяла предходния ден, през писане на оферти и издаване на фактури до организиране на нови срещи. В постоянна връзка съм и с маркетинг отдела ни. На срещите с него обсъждаме бъдещи кампании, стратегии и подходи. Редовно тормозя и криейтив гурото ни с визуализации  за проекти, корекции или презентации, които след неговата „ръка“ са като изкуство. Колегите от отдел „Операции“ получават от мен между 3 и 300 обаждания на ден с цел да разбера докъде и как вървят проектите ни.

През последната седмица от месеца срещите извън офиса нарастват поне до 2-3 на ден. Затова и правилната организация на всички задачи е най-основен приоритет.  За да не забравям нещо важно, докато тичам между срещите и офиса и работата се трупа, разполагам с няколко важни инструмента, без които вече съм сигурна, че не мога.

На бюрото, от лявата страна на лаптопа, съм записала всички обаждания, които трябва да проведа през деня. Както и ако е останало нещо от предния ден. От дясната страна обичайно записвам няколко задачи. На стената зад мен – някъде над нарисуваните планини и океани – стоят задачите за месеца: Old Clients Calling, Client Resources Report, Online Order Report, Taxi Vouchers Table Report, Bundle Campaign Report… Месечните задачи ги разделям и по седмици – подчертавам или ограждам тези, които трябва да бъдат свършени скоро. Отдясно имам и запис на всички срещи за деня. Да, ползвам и Google Calendar, но винаги е приятно да сложиш едно позитивно „тикче“ за добре свършена работа.

Работният ми ден обичайно завършва с кратка среща с моя партньор – Диди, с която си споделяме както успехите, така и „пуканките“ (мой термин за думата „проблеми“ – малко, дребно, понякога солено и често се топи бързо).

Харесвам това, което стои зад мен, до мен и на визитната ми картичка. Вярвам, че Escreo заслужава да бъде така полезен и значим за всички, които се нуждаем от малко повече цвят в организирания ни хаос от задачи.

 


Escreo допринася за работата по всички нива на фирмената организация. Виж как писането по стените може да промени ежедневието на едно СЕО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *